Naturschutz, der – ochrana přírody

Der Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland e. V. (BUND) ist eine nichtstaatliche Umwelt- und Naturschutzorganisation mit Sitz in Berlin. – Federace pro životní prostředí a ochranu přírody Německo e. V. (BUND) je nevládní organizace pro ochranu životního prostředí a přírody se sídlem v Berlíně.

Der Naturschutz bezieht sich auf den Schutz und die Erhaltung der Natur. – Ochranou přírody se rozumí ochrana a zachování přírody. 

Der Naturschutz umfasst auch den Schutz von Landschaften und Gewässern sowie die Vermeidung von Umweltverschmutzung und -zerstörung. – Ochrana přírody zahrnuje také ochranu krajiny a vodních ploch a předcházení znečišťování a ničení životního prostředí.

Fachbegriffe, die im Zusammenhang mit Naturschutz verwendet werden können, sind beispielsweise Biodiversität, Ökosysteme, Habitat, Artenschutz, Naturschutzgebiete, Biosphärenreservate und Nationalparks. – Odborné pojmy, které lze v souvislosti s ochranou přírody používat, jsou např. biodiverzita, ekosystémy, stanoviště, ochrana druhů, přírodní rezervace, biosférické rezervace a národní parky.

komentář