Spitzl, das

Das Spitzl is a traditional Austrian dish, particularly popular in the Alpine regions. It is a type of dumpling made from a mixture of stale bread, milk, eggs, and various herbs and spices. The mixture is formed into balls and then boiled until they are cooked through.

Once cooked, das Spitzl is typically served as a side dish with hearty stews or meats, or it can also be enjoyed on its own with a drizzle of butter or gravy. It is known for its hearty and comforting taste, making it a beloved part of Austrian cuisine.

Das Spitzl je tradiční rakouské jídlo, oblíbené zejména v alpských oblastech. Jedná se o druh knedlíku vyrobený ze směsi starého chleba, mléka, vajec a různých bylinek a koření. Ze směsi se vytvarují kuličky a poté se vaří, dokud se neprovaří.

Po uvaření se das Spitzl obvykle podává jako příloha k vydatnému dušenému masu nebo masu, nebo si jej můžete vychutnat samotný s pokapaným máslem nebo omáčkou. Je známý pro svou vydatnou a uklidňující chuť, díky čemuž je oblíbenou součástí rakouské kuchyně.

komentář