Dresden – Drážďany

Dnes se podíváme na cestu z Berlína do Drážďan.

Před odjezdem je nutné zkontrolovat stav automobilu (das Auto) a zabezpečit si všechny potřebné dokumenty, jako je řidičský průkaz (der Führerschein) a pojištění (die Versicherung). Dále také potřebujeme znát některá klíčová slova v němčině, která se na cestě budou používat. Například „značka směru“ se řekne „das Wegweiserschild“ a „odbočit doleva“ je „links abbiegen“.

Po opuštění Berlína se začínáme přibližovat k Brandenburgu (das Brandenburg), kde se nachází nádherný Braniborský palác (das Schloss Sanssouci). Tento palác byl postavený pruským králem Fridrichem Velikým (Friedrich der Große) a je jednou z nejvýznamnějších památek v tomto regionu.
Dále pokračujeme přes město Potsdam – český Postupim – a míříme k Drážďanům (Dresden). Po cestě můžete spatřit krásné Saské Švýcarsko (die Sächsische Schweiz), které je známé svými skalními útvary. Cestou se také setkáte s německými dálnicemi (die Autobahn), které jsou dobře udržované a mají vysoké povolené rychlosti.

Po několika hodinách jízdy dorazíte do Drážďan (Dresden). Určitě byste neměli vynechat návštěvu slavného Semperova operního domu (die Semperoper) a opulentního Zwingeru.

Pamatujte, že bezpečnost na silnici (die Straßensicherheit) je vždy na prvním místě.

komentář