Dreiländereck – trojmezí, místo setkání hranic tří zemí

Lanžhot (deutsch Landshut in Mähren) ist eine Stadt in Tschechien. Sie befindet sich sieben Kilometer südöstlich von Břeclav und zwölf Kilometer nördlich des Dreiländerecks Tschechien, Österreich und Slowakei.

Lanžhot (německy Landshut na Moravě) je město v České republice. Leží sedm kilometrů jihovýchodně od Břeclavi a dvanáct kilometrů severně od hraničního trojúhelníku České republiky, Rakouska a Slovenska.

 

“Dreiländereck” je německý termín, který označuje hranici, kde setkávají tři země (Drei Länder) a tvoří roh (Eck). Mohou to být libovolné země, ale nejčastěji se jedná o hranice mezi Německem, Francií a Švýcarskem nebo mezi Německem, Rakouskem a Švýcarskem. Často se tam nacházejí turistické atrakce, jako jsou vodopády, hory a historické památky.

“Das Dreiländereck ist ein Gebiet an der Grenze zwischen Deutschland, Österreich und Schweiz.” – “Trojmezí je oblast na hranici mezi Německem, Rakouskem a Švýcarskem.”

“In dem Dreiländereck gibt es viele wunderschöne Aussichten auf die Alpen.” – “Na trojmezí je mnoho krásných výhledů na Alpy.”

“Das Dreiländereck ist ein beliebter Touristenort für Wanderer und Skifahrer.” – “Trojmezí je oblíbeným turistickým místem pro turisty a lyžaře.”

“Ein besonderes Highlight des Dreiländerecks ist der Bodensee, der die drei Länder trennt.” – “Zvláštním vrcholem trojmezí je Bodamské jezero, které odděluje tři země.”

 

tri-border region, italy, slovenia

komentář